ADRESA
TRG REPUBLIKE 16 24000 SUBOTICA SRBIJA
TEL +381 (0) 24 666 302
FAX +381 (0) 24 666 336
'Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje, i stanovanje1 Subotica Sva prava zadržana 2018.
"Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" | Direkcija pokreće preko sto novih projekata za bolju Suboticu
3108
post-template-default,single,single-post,postid-3108,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Direkcija pokreće preko sto novih projekata za bolju Suboticu

Direkcija pokreće preko sto novih projekata za bolju Suboticu

Direktor Direkcije za izgradnju grada Subotice, dipl. ing. Josip Kovač Striko, govori o planovima i očekivanim projektima Direkcije u 2011. godini.

Godina koja je za nama, prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Grada Subotice, Josipa Kovač Strika, bila je godina održavanja sistema.

-Zbog izuzetno ograničenih sredstava koja su nam u 2010. godini bila na raspolaganju, Direkcija je imala cilj da sve gradske sisteme koji su pod njenom ingerencijom održi u adekvatnom stanju. U 2010. godini obezbedili smo da svi semafori u gradu rade, da funkcioniše rasveta, održavali smo javne česme i fontane, sanirali pojedine puteve, brinuli se za ispravnost vertikalne i horizontalne signalizacije u gradu. Tokom decembra naša zimska služba je vrlo kvalitetno odradila poslove čišćenja puteva, a okitili smo i grad pred božićne i novogodišnje praznike.

Osim uobičajenih poslova Direkcija je 2010. godinu posvetila i aktivnom pripremanju tehničke dokumentacije i pokretanje preko sto projekata vezanih za puteve u gradu i okolini koji bi trebalo da se realizuju tokom 2011. godine.

-Kod Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine aplicirali smo sa projektima koji se tiču putne infrastrukture u vrednosti od 400 miliona dinara. Za te projekte završena je kompletna dokumentacija i pribavljene su potrebne građevinske dozvole. Ove godine trebalo bi da imamo na raspolaganju oko jednu milijardu dinara. U odnosu na prošlu godinu budžet se povećava za izgradnju lokalnih puteva, investicije u rasvetu, eksproprijaciju zemljišta kod Majšanske petlje i izgradnju kružnog toka – objasnio je Kovač Striko.

Direkcija je tokom prošle godine pokrenula izradu projektne dokumentacije i za rekonstrukciju Zelene fontane u centru grada, Dečjeg pozorišta i Velike terase na Paliću, dok je dokumentacija za izgradnju podzemne garaže na Trgu Cara Jovana Nenada u završnoj fazi izrade, te se Subotičani uskoro mogu nadati rešenju problema sa parkiranjem u centru grada.