ADRESA
TRG REPUBLIKE 16 24000 SUBOTICA SRBIJA
TEL +381 (0) 24 666 302
FAX +381 (0) 24 666 336
'Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje, i stanovanje1 Subotica Sva prava zadržana 2018.
"Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" | Montirani novi kandelaberi u Štrosmajerovoj ulici
4574
post-template-default,single,single-post,postid-4574,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Montirani novi kandelaberi u Štrosmajerovoj ulici

Montirani novi kandelaberi u Štrosmajerovoj ulici

Planom Direkcije za izgradnju opštine predviđeno je da se rekonstruiše neadekvatna rasveta koja ne zadovoljava nove standarde i ne pruža potrebnu bezbednost učesnicima u saobraćaju.
Radnici «Rasvete» pristupili su montiranju liveno gvozdenih kandelabera u Štrosmajerovoj ulici.Postavljeno je 23 stuba tipa «PALIĆ – II » .Od toga 3 su jednostruka i 20 dvostrukih sa dodatkom elementa «LIRA» . Svetiljke su magnet – halogene od 150 w.
Sa aspekta svetlotehničkih zahteva ovo rešenje je zadovoljilo a ujedno je moralo biti usklađeno i sa uslovima «Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture».Obzirom da ova ulica jeste u zoni povećane zaštite vodilo se računa o ovom zahtevu.
Rasveta će osim što je i dekorativna posebno poboljšati osvetljenost ove veoma rado i često korištene gradske saobraćajnice.Postignut je efekat dobre osvetljenosti pešačke staze, biciklistiške staze i kolovoza.
Posao je obavljen tokom novembra a vrednost radova je približno je 4000.000 din