ADRESA
TRG REPUBLIKE 16 24000 SUBOTICA SRBIJA
TEL +381 (0) 24 666 302
FAX +381 (0) 24 666 336
'Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje, i stanovanje1 Subotica Sva prava zadržana 2018.
"Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" | Novi semafori na raskrsnici Beogradskog puta i ul. Blaška Rajića
4595
post-template-default,single,single-post,postid-4595,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Novi semafori na raskrsnici Beogradskog puta i ul. Blaška Rajića

Novi semafori na raskrsnici Beogradskog puta i ul. Blaška Rajića

Na osnovu sagledavanja ukupne bezbednosne situacije na području grada ukazala se potreba da se na ovoj lokaciji preduzmu mere kako bi se olakšao saobraćaj za sve učesnike i povećala bezbednost.U tom cilju tehnička služba «Direkcije za izgradnju opštine» preduzela je potrbne radnje da se izradi teh. dokumentacija za predmetnu lokaciju.
Semafori su kompletirani delom iz postojeće demontirane opreme sa Trga Rerpublike gde je izgrađen kružni tok.Ovim je realizovana i faza radova u kojoj su semafori postavljeni na postojeće saobraćajnice, dok će se u konačnoj verziji raskrsnica proširiti iz sva četiri pravca.
Svi svetlosni signali u uređajima su sa LED izorima svtlosti i savremenim siluminskim kućištima.Korišćenjem ranije položene kablovske kanalice položen je kabel i uspostavljena je koordinacija rada semafora- zelenog talasa od Bolnice do Kumičićeve.
U okviru ove investicije postavljeno je još 15 vozačkih laterni sa LED izvorima svetlosti koje su montirane u gradu na raznim lokacijama (Somborski put – Zagrebačka u Bajmoku i kod biskopa Zvezda)
Semafor je pušten u probni rad 8.novembra 2006. godine.
Ukupna vrednost radova je približno 3.300.000 dinara.