ADRESA
TRG REPUBLIKE 16 24000 SUBOTICA SRBIJA
TEL +381 (0) 24 666 302
FAX +381 (0) 24 666 336
'Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje, i stanovanje1 Subotica Sva prava zadržana 2018.
"Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" | Radovi na Muzičkoj školi teku prema planiranoj dinamici
377
post-template-default,single,single-post,postid-377,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Radovi na Muzičkoj školi teku prema planiranoj dinamici

Radovi na Muzičkoj školi teku prema planiranoj dinamici

Radovi na obnovi fasade Muzičke škole, jedne od najstarijih i najvrednijih građevinskih objekata u centru grada, teku prema usaglašenoj dinamici između Direkcije i izvođača radova preduzeća „Sombor-elektro”, koje je izabrano putem javne nabavke.

Ukupna vrednost radova je 17,9 miliona dinara, a planirano je da budu završeni do kraja novembra ove godine.

Pri kraju su radovi na južnoj i zapadnoj strani fasade objekta, završni radovi, odnosno postavljanje gipsane ornamentike i ukrasa, fino malterisanje krečnim malterom prema strogim restauratorskim recepturama, te bojenje fasade. Boja je određena u saradnji sa restauratorima iz Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika Subotica i izvodi se u tri nijanse u skladu sa dominantnim stilskim načelima minhenske secesije.

Do kraja ove nedelje biće postavljena skela sa istočne strane objekta. Nakon toga započeće se sa zamenom dotrajalih delova strehe na istočnoj  strani objekta, te uklanjanje preostalog starog maltera na severno i istočnom delu fasade, te malterisanje i sve ostale radnje, kako bi se sanacija fasade i delova strehe i krova privela kraju.

Ovde se radi o zgradi koja je redak primer minhenske secesije u našem gradu. Izgrađena je 1848. i kao takva je važna za ukupnu arhitekturalnu scenu našeg grada. I sa stanovišta struke je veoma važno što obnavljamo upravo ovaj objekat.

Muzička škola u Subotici osnovana je davne godine 1868. godine i jedina je škola u Srbiji gde se nastava izvodi i na srpskom i na mađarskom jeziku. Predstavlja jednu od najstarijih, ako ne i najstariju u Srbiji, a trenutno je pohađa oko 700 đaka.