ADRESA
TRG REPUBLIKE 16 24000 SUBOTICA SRBIJA
TEL +381 (0) 24 666 302
FAX +381 (0) 24 666 336
'Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje, i stanovanje1 Subotica Sva prava zadržana 2018.
"Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" | Radovi na sanaciji fasade zgrade Sokolskog doma
860
post-template-default,single,single-post,postid-860,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Radovi na sanaciji fasade zgrade Sokolskog doma

Radovi na sanaciji fasade zgrade Sokolskog doma

U toku je izvođenje radova na sanaciji zgrade Sokolskog doma u Subotici.

Radove, u ime Grada, vodi JP „Direkcija za izgradnju grada Subotica”. Radi se o prvoj fazi sanacije, koja podrazumeva izvođenje interventnih radova na najugroženijim delovima objekta.

Do kraja godine biće aktuelni radovi na sanaciji ravne terase iznad glavnog ulaza, koja je u veoma lošem stanju, zatim sledi sanaciji delova fasade, koji su u najkritičnijem stanju i predstavljaju opasnost za prolaznike, te delimična popravka stepeništa, u smislu sanacije najviše korištenog stepenišnog kraka objekta.

Za ove radove je obezbeđeno 3,6 miliona dinara, a radove izvodi firma “Javornik” iz Subotice. Radovi ove faze se, zbog svoje restauratorske zahtevnosti izvode u roku od 120 dana, odnosno do kraja ove godine.
Trenutno se vrše popravke fasadne opeke i pripremaju kalupi za levi stepenišni krak koji se sanira.

Posle ovog će se izvoditi radovi na sanaciji prednje terase. Prema projektantskim procenama za sanaciju kompletne fasade je neophodno izdvojiti 60 miliona dinara. Radovi na ovom objektu počeli su 25. avgusta 2015. godine.

Zgrada je izgrađena 1936. godine prema projektu Franje De Negrija. U ovom objektu  trenutno se nalazi pozorišna scena Jadran, Dečje pozorište i niz sportskih udruženja i drugih ustanova.