ADRESA
TRG REPUBLIKE 16 24000 SUBOTICA SRBIJA
TEL +381 (0) 24 666 302
FAX +381 (0) 24 666 336
'Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje, i stanovanje1 Subotica Sva prava zadržana 2018.
"Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" | Rehabilitacija kolovoza i trotoara u centru grada
7746
post-template-default,single,single-post,postid-7746,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Rehabilitacija kolovoza i trotoara u centru grada

Rehabilitacija kolovoza i trotoara u centru grada

U toku su radovi na rehablitaciji kolovoza na Trgu sinagoge, Trgu Jakaba i Komora, Petefi Šandora i Ištvana Sečenjija. Stari asfaltni sloj se skida i nanosi novi u površini od 7000 m2. Vrednost ovih radova iznosi oko 17 miliona dinara. S obzirom da je kolovoz u ovim ulicama bio znatno oštećen i da se ovde nalazi sinagoga, jedan od simbola ovog grada, koju je proške godine posetilo preko 20.000 ljudi, bilo je neophodno urediti ove saobraćajnice. Osim toga, ovde se nalazi i Mlečna pijaca, kao Gimnazija koju pohađa preko 870 učenka. 

U toku izvođenja radova saobraćaj je regulisan tako da se obezbedi pristup svim stanarima.

Nakon završetka radova izvršiće se obeležavanje horizontalne signalizacije. Na ostrvu kod Gimnazije na kojem se do sada nalazilo 22 parking mesta sada će biti obeleženo 34 parking mesta.

U toku ovog meseca završena je rehabilitacija trotoara u Rudić ulici u Subotici, koji je zbog postavljanja brojnih instalacija bio u vrlo lošem stanju. Stari asfaltni sloj je u potpunosti skinut i nanesen novi. 

Takođe, završeni su radovi na rehabilitaciji trotoara u ulici Matka Vukovića, koji je takođe bio u vrlo lošem stanju. U ovoj ulici je nanesen novi asfaltni sloj sa obe strane. Ukupna površina koja je rehabilitovana u ovim ulicama iznosi oko 3000 m2, a vrednost radova oko 3 miliona dinara.

U narednom periodu će se rehabilitovati trotoari u ulicama Trg Žrtava Fašizma, Štrosmajerova i Ištvana Sečenjija, kao i kolovoz u ulici Sekereš Lasla.