ADRESA
TRG REPUBLIKE 16 24000 SUBOTICA SRBIJA
TEL +381 (0) 24 666 302
FAX +381 (0) 24 666 336
'Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje, i stanovanje1 Subotica Sva prava zadržana 2018.
"Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" | Rekonstrukcija javne rasvete
3692
post-template-default,single,single-post,postid-3692,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Rekonstrukcija javne rasvete

Rekonstrukcija javne rasvete

U toku je rekonstrukcija javne rasvete u Subotici.Kompletan projekat je vredan oko 2,9 miliona EUR a postavljanje novih rasvetnih tela će doneti velike uštede u potrošnji električne energije i budućem održavanju. Radovi su počeli sredinom decembra prošle godine. Do početka marta je, od planiranih 20.200, zamenjeno oko 13.900 svetiljki na ulicama. Javna rasveta je završena uglavnom u prigradskim mesnim zajednicama. Trenutno se radi u Bajmoku i u Mesnoj zajednici Peščara.

«Ovo je prva faza radova. Stigli smo do šireg centra, a radimo i na prikupljanju podataka za proširenje javne rasvete jer je veliki broj mesnih zajednica izrazio potrebu za tim. Posle završetka ove faze rekonstrukcije, koju planiramo do početka maja, verovatno ćemo ići i na proširenje posla tamo gde je potrebno. To zavisi od raspoloživih sredstava pa možemo reći da očekujemo da će druga faza radova biti završena do kraja ove, a možda se nešto prebaci i za sledeću godinu» – kaže Peter Blau, zamenik direktora Direkcije za izgradnju Opštine Subotica.

18