ADRESA
TRG REPUBLIKE 16 24000 SUBOTICA SRBIJA
TEL +381 (0) 24 666 302
FAX +381 (0) 24 666 336
'Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje, i stanovanje1 Subotica Sva prava zadržana 2018.
"Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" | Završavaju se radovi na izgradnji vodovodne mreže u Bikovu
3352
post-template-default,single,single-post,postid-3352,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Završavaju se radovi na izgradnji vodovodne mreže u Bikovu

Završavaju se radovi na izgradnji vodovodne mreže u Bikovu

Završavaju se radovi na II fazi realizacije projekta izgradnje vodovodne mreže i vodozahvata u Bikovu, što podrazumeva ispiranje cevovoda i vraćanje objekata u prvobitno stanje (nasipanje bankine duž trase cevovoda).

Odlukom o dodeli sredstava Upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, broj 05-3/07-8/1-2 od 03.09.2007. godine i Odlukom o izmeni navedene odluke br. 06-3/07-11/1 od 05.112.2007. godine, Investitoru (MZ Bikovo) su odobrena sredstva za finansiranje izgradnju vodovodne mreže MZ Bikovo u iznosu od 30.000.000,00 dinara.

U toku je sprovođenje projekta prema kome se realizacija izvodi u dve faze, s tim što je I faza okončana. Realizacija II faze je po ugovoru sa izvođačem radova VP ’’Ćuprija’’ iz Ćuprije započeta jula 2009. godine, s time što je u toku završetak radova, što podrazumeva ispiranje cevovoda i vraćanje objekata u prvobitno stanje (nasipanje bankine duž trase cevovoda).

  1. Realizacija vodovodne mreže

Do kraja decembra meseca ove godine će se okončati svi radovi na I i II fazi izgradnje mreže, tako da je ukupna dužina izgrađenog cevovoda približno 14.000 metara.

Tehnički prijem II faze se očekuje početkom naredne godine. Obezbeđenje investiciono-tehničke dokumentacije, nadzor i koordinaciju realizacije I i II faze vršila je JP ’’Direkcija za izgradnju Grada Subotica’’ tokom 2008. i 2009. godine a u okvirima planiranog budžeta Grada Subotice.

  1. Realizacija vodozahvata

Krajem 1998. godine izbušena je istražno-eksploataciona bušotina na lokaciji budućeg vodozahvata za naselje Bikovo koja je realizovana putem JKP ’’Vodovod i kanalizacija’’. Bušotina je legalizovana i koristiće se za eksploataciju na vodozahvatu, s tim što je JKP ’’Vodovod i kanalizacija’’ obezbedio i prateću investiciono-tehničku dokumentaciju za realizaciju I faze vodozahvata koji obuhvata: bunarsku šahtu, hidroforsko postrojenje sa kućicom i uređajem za hlorisanje kao i prateću automatiku upravljanja.

Trenutno je u toku pribavljanje građevinske dozvole, dok je JKP ’’Vodovod i kanalizacija’’ raspisao tender za izbor izvođača radova. Prema programiranoj dinamici radovi bi trebalo da počnu januara 2010. godine, dok se konačno puštanje sistema vodosnabdevanja naselja Bikovo planira za maj 2010. godine.

Kontakt osobe : Bašić P. Miroslav i Pervanović Adnan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA