ADRESA
TRG REPUBLIKE 16 24000 SUBOTICA SRBIJA
TEL +381 (0) 24 666 302
FAX +381 (0) 24 666 336
'Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje, i stanovanje1 Subotica Sva prava zadržana 2018.
"Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" | Zbog vandala sanacija Zelene fontane tek narednog leta
3192
post-template-default,single,single-post,postid-3192,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Zbog vandala sanacija Zelene fontane tek narednog leta

Zbog vandala sanacija Zelene fontane tek narednog leta

Direkcija za izgradnju Grada Subotice već godinama ne može da stane na put nasilnicima koji uništavaju gradsku rasvetu. U poslednje vreme sve je više onih koji kradu rešetke sa slivnika, poklopce sa šahtova, uništavaju i čupaju saobraćajne znake. Za postavljanje novih poklopaca ove godine moralo je da se izdvoji dva miliona dinara.

Pošto se svakodnevno saniraju štete koje naprave lopovi i vandali, Direkcija ne može da počne sanaciju Zelene fontane koja je u katastrofalnom stanju. Svaki dan odlaganja znači dalje ruiniranje objekta koji je jedan od simbola grada, ali, sudeći po novcu u kasi, radovi će početi tek narednog leta.

– Da se isto ne bi dogodilo i sa Plavom fontanom, izdali smo nalog da se do zime otklone sitna oštećenja na njoj. Za održavanje fontana ove godine moramo da potrošimo 1,4 miliona dinara, u šta ulaze troškovi zaštite za zimu. Osim toga, za vodu koju su potrošile fontane platićemo 1,2 miliona dinara – napominje direktor Direkcije za izgradnju grada.

Osim fontana, u gradu bi trebalo obnoviti nekoliko gradskih česama koje ove godine nisu bile u funkciji. I njih su oštetili vandali, a početkom proleća u Direkciji nije bilo novca za njihovu obnovu.

Za revitalizaciju 37 subotičkih ulica Direkcija je Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine predala dokumentaciju. Ali, radovi koji bi trebalo da koštaju 280 miliona dinara, nisu započeli jer nema odgovora iz fonda.

– Grad nema dovoljno novca za obnovu ulica i zato očekujemo pomoć pokrajine. Novcem iz gradskog budžeta trenutno presvlačimo Banijsku, od Segedinskog puta do Josipa Kraša. Obnavljamo signalizaciju, a završićemo i tehničku dokumentaciju za izgradnju novih autobuskih stajališta u vrednosti od 25 miliona dinara. Očekujemo da ćemo novac za te radove dobiti od Fonda za kapitalna ulaganja – naglasio je direktor subotičke Direkcije.